Бързи и вкусни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
95644

Вкусно ризото с коприва

Продукти:

2 пълни двойни шепи коприва
3 стрък зелен лук
5-6 печурки
100 гр грах замразен
200 г кафяв ориз
пресни магданоз, мента и копър

50 мл бяло вино
50 мл вода
сол и черен пипер
2 скилидки чесън
50 г сметана за готвене или сирене Филаделфия по желани
Приготвяне:

• Накиснете копривата за 10 минути в студена вода и оцет, за да паднат всички боклучета.
• Извадете с помощта на решетъчна лъжица и я оставете да се отцеди.
• Накиснете ориза в топла вода за 1-2 часа и сварете с малко сол и черен пипер ал денте.
• Оставете настрана да се стегне.
• В тенджера с широко дъно се задушават на слаб огън лука, чесъна и гъбите, нарязани на ситно за 2 минути.
• Слага се и граха.
• Добавя се суровата коприва и се оставя докато и спадне обемът и се задуши.
• Залива се с водата и виното, подправя се с пипер и сол.
• По желание може да добавите 50 г сметана за готвене или свежо сирене тип Филаделфия.
• Изсипете полуизстиналия ориз и бъркайте от време на време, докато течността се поеме почти напълно.
• Нека ястието да остане сочно.
• Свежите подправки се добавят едва, след като ризотото се оттегли от котлона, за да останат зелени и ароматни.
• Гарнирайте по вкус. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft