Бързи и вкусни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Градинарска мусака с ориз
95577

Градинарска мусака с ориз

около 300 гр. шунков салам
2 бр. яйца

на вкус сол
1 кофичка кисело мляко
4 глави лук
1/2 каф.ч. олио
4 бр. домати
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 суп. л. брашно
2 суп. л. масло (маргарин)
на вкус черен пипер
Приготвяне:

• Нарежете лука на филийки и го задушете в олиото.
• Когато омекне прибавете обелените и настъргани домати.
• След 5 мин. добавете ориза, след като се позадуши прибавете 1 ч. ч. вода и отново задушете, докато оризът поеме напълно водата.
• Махнете тенджерата от огъня, добавете настъргания кашкавал и саламът, нарязан на малки кубчета.
• Отделно си пригответе сос от: брашното, маслото, млякото, яйцата и подправките.
• Първо се разбиват яйцата заедно със солта и черния пипер.
• След това се прибавя брашното, което се разбива също с яйцата.
• Прибавят се млякото и маслото и сосът е готов.
• 2/3 от получения сос сипете във сместа и разбъркайте добре.
• Изсипете я в тавичка, изберете я толкова голяма, че сместа да се растели с дебелина 2 - 2 1/2 см.
• Залейте отгоре с останалата част от соса.
• Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft