Шарено ризото
Продукти:
1 ч. чаша бисерен ориз
1 зелена чушка
1 червена чушка
100 гр. пушено свинско месо от бут/врат
1 морков
1/2 тиквичка
сол, черен пипер, къри
50 гр.кашкавал
Приготвяне:
• Нарязваме всички зеленчуци и ги задушаваме за кратко в малко количество мазнина.
• Добавяме месото на кубчета и запържваме за кратко.
• Измиваме ориза, добавяме го с малко вода като бъркаме, докато водата се изпари.
• Прибавяме постепенно по малко вода и оставяме ориза да я поеме изцяло преди да добавим отново, като цялото количество трябва да бъде 3 ч. чаши.
• Бъркаме непрекъснато.
• Прибавяме подправките и когато се изпари цялото количество вода отстраняваме от тигана и оставяме ризото по капак да се задуши поне за 15 минути.
• При поднасяне поръсваме с настърган кашкавал.