18 Януари 2012
121405
Нестандартно Тирамису с цедено кисело мляко
Млечен десерт с пъпеш и рикота
Десерт с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи
Сусамов йогурт
Млечна бишкотена торта
Йогурт с ром и канела
Лесен десерт с мента и целувки
Ягодов десерт с цедено кисело мляко и извара
Ванилов йогурт с кокос
Хапки с цедено кисело мляко и козе сирене
Десерт с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи
Продукти:
1 л. прясно мляко
80 г кисело мляко
6 с.л. маскарпоне
6 с.л. пудра захар
150 г бишкоти
12 сини сливи
Прясното мляко се изсипва в дълбока купа и към него се прибавят киселото мляко . Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около два часа. След това се смесва с маскарпонето, пудрата захар и смлените в блендер на трохи бишкоти. Всичко се разбива много добре до получаването на крем. В него се добавят нарязаните на кубчета и почистени от костилките сини сливи. Десертът с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи се разпределя във високи стъклени чаши и се сервира веднага.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари