18 Януари 2012
121423
Нестандартно Тирамису с цедено кисело мляко
Млечен десерт с пъпеш и рикота
Десерт с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи
Сусамов йогурт
Млечна бишкотена торта
Йогурт с ром и канела
Лесен десерт с мента и целувки
Ягодов десерт с цедено кисело мляко и извара
Ванилов йогурт с кокос
Хапки с цедено кисело мляко и козе сирене
Ягодов десерт с цедено кисело мляко и извара
Продукти:
2 л. прясно мляко
200 г кисело мляко
течен подсладител
400 г извара
300 г ягоди
Прясното мляко се изсипва в дълбока купа, към него се прибавят киселото мляко и течният подсладител. Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около час. След това се смесва с изварата и се разбърква много добре. Добавят се измитите и нарязани на половинки ягоди и десертът се разпределя в купички. Поднася се веднага. По желание се украсява с цели ягоди.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари