18 Януари 2012
121400
Нестандартно Тирамису с цедено кисело мляко
Млечен десерт с пъпеш и рикота
Десерт с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи
Сусамов йогурт
Млечна бишкотена торта
Йогурт с ром и канела
Лесен десерт с мента и целувки
Ягодов десерт с цедено кисело мляко и извара
Ванилов йогурт с кокос
Хапки с цедено кисело мляко и козе сирене
Йогурт с ром и канела
Продукти:
2 л. прясно мляко
200 г кисело мляко
1 с.л. течен подсладител
1 с.л. есенция ром
1 с.л. канела
Прясното мляко се изсипва в дълбока купа, към него се прибавят киселото мляко , течният подсладител и есенцията ром. Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След няколко часа, когато консистенцията му наподобява крем, се добавя канелата и се разбърква. Оставя се да се сгъсти. След като млякото e заквасено, се поставя в хладилник. Добре охладеният десерт се разпределя в купички и по желание се декорира с шоколадови парченца и връхчета свежа мента.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари