18 Януари 2012
121400
Нестандартно Тирамису с цедено кисело мляко
Млечен десерт с пъпеш и рикота
Десерт с маскарпоне, цедено кисело мляко и сини сливи
Сусамов йогурт
Млечна бишкотена торта
Йогурт с ром и канела
Лесен десерт с мента и целувки
Ягодов десерт с цедено кисело мляко и извара
Ванилов йогурт с кокос
Хапки с цедено кисело мляко и козе сирене
Хапки с цедено кисело мляко и козе сирене
Продукти:
1 л. прясно мляко
80 г кисело мляко
200 г козе сирене
3 с.л. маскарпоне
80 г бадеми
Прясното мляко се изсипва в дълбока купа и към него се прибавя киселото мляко. Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около два часа. Важно е да е добре отцедено и гъсто. След това се смесва с натрошеното козе сирене и маскарпонето. Сместа се разбива много добре. От нея се оформят малки топчета, които се овалват в смлените бадеми. Хапките се подреждат в чиния и се поднасят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари