Млечна бишкотена торта
Продукти:
2 л. прясно мляко
200 г кисело мляко
1 с.л. течен подсладител
1 опак. ванилия
150 г бишкоти
100 г шоколад
Прясното мляко се изсипва в дълбока купа, към него се прибавят киселото мляко , течният подсладител и ванилията. Разбива се и се поставя в подходящи съдове. Захлупва се и се оставя на топло място за около 8 часа, докато се закваси. След като млякото e заквасено, се оставя да се цеди за около час. След като киселото мляко е готово, се смесва с натрошения на малки кубчета твърд шоколад. Изсипва се в малка тавичка, на дъното на която са подредени бишкоти. Заглажда се с лъжица и по желание се поръсва с шоколадови топчета или други готови продукти за декорация на десерти. В центъра на тортата се поставя връхче свежа мента. Млечната бишкотена торта може да се сервира веднага, но може да се остави в хладилник да се охлади. И в двата случая е великолепна на вкус.