2 Август 2012
351614
Домати с ориз
Пълнени червени домати
Печени домати с моцарела и риган
Пълнени домати с авокадо чесън и кашкавал
Вкусни домати с картофи и кашкавал
Печени домати със зехтин
Пилешки бутчета с домати
Пълнени домати с ориз и мента
Мариновани домати
Филе от риба с домати
Паста със сметана и домати
Домати с ориз
продукти:
200 г ориз
4-5 бр. домати
1 глава лук
магданоз
сол
олио
черен пипер
Приготвяне:
Оризът се измива добре и се накисва с вода за 20 минути. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавя се изцеденият от водата ориз и се запържва, докато оризът стане прозрачен. Сипва се 400 мл гореща вода, посолява се на вкус и се оставя да ври на умерен огън около 10 минути. Добавят се доматите и ситно нарязания магданоз и се оставя да ври още 20 минути, докато оризът поеме течността. По желание може след като се прибавят доматите, ястието да се сложи в тава и да се пече във фурна. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари