Какво е Уок тиган и как се използва

вход през zajenata.bg
176066

Дроб по китайски

Необходими продукти:

150 - 200 г. свински дроб /ако е телешки, обелете ципата/
2 моркова
1 глава лук
1 малка тиквичка
2 люти чушки /или 1 голяма/
дръжки и листа от червено цвекло /2 – 3 зелеви листа/
по 1 с.л. семена от бял синап /горчица/ и сусам
олио
1 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. мастика
джинджифил на прах
Начин на приготвяне:

Нарежете дроба като за кебап, като отстраните жилите. Мариновайте го в мастиката и половината соев сос поне за половин час, като разбърквате от време на време.

Обелете и нарежете зеленчуците - морковите на колелца, тиквичката - на полумесеци, лука – на пръстени и ги оставете поотделно.

Загрейте олиото на силен огър докато запуши и сипете дроба в средата на тигана. С лопатката го обърнете 2 - 3 пъти да побелее, изтикайте към стените и в средата сложете морковите за половин минута. Объркайте сместа. Изтикайте я настрани и в средата сложете лука с тиквичката за 1 минута. Обръщайте с лопатката отдолу нагоре няколко пъти и смесете с дроба и морковите. Нарежете на едро дръжките и листата на цвеклото и ги сложете в средата, отгоре посипете със семената и джинджифила. Объркайте ги половин минута. Сложете и нарязаната чушка - тя просто трябва да омекне.

Накрая размесете всичко, махнете от котлона и подправете с останалия соев сос. Не солете допълнително, соевият сос е достатъчно солен.
Бележка: Това е едно много бързо и пикантно предложение, което носи на импровизация.
Добър апетит!

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft