Месото преди пърженето в уок
Месото преди пърженето в уок трябва да се нареже на малки еднакви парченца, напряко на мускулните влакна - това е важно, също и че месото се готви сурово - не го варете преди да го сложите в тигана - ще ви се смеят и малките китайчета. Почти винаги се използват различни маринати, в които се кисне месото преди пържене, това помага месото да стане по-крехко. Зеленчуците се нарязват в зависимост от тяхната форма и време за приготвяне, може да си поиграете и да ги нарежете на различни формички - морковите на звездички или пръчици, лука - на пръстени, режете по-наедро, не като за мусака. Целта е при готвенето да запазите витамините. Много твърдите зеленчуци се слагат първи в уока - например моркови, ряпа, алабаш, зеле. Необходимо е да се нарежат всички продукти преди започване на пърженето, защото то става много бързо и няма да имате никакво време. Слагайте в тигана различните видове поотделно - първо в средата и след минута - две изтиквайте настрана, където те стоят топли. И повтаряме - от най-твърдите към най-меките.