Какво е Уок тиган и как се използва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Месото преди пърженето в уок
176010

Месото преди пърженето в уок

Месото преди пърженето в уок трябва да се нареже на малки еднакви парченца, напряко на мускулните влакна - това е важно, също и че месото се готви сурово - не го варете преди да го сложите в тигана - ще ви се смеят и малките китайчета. Почти винаги се използват различни маринати, в които се кисне месото преди пържене, това помага месото да стане по-крехко. Зеленчуците се нарязват в зависимост от тяхната форма и време за приготвяне, може да си поиграете и да ги нарежете на различни формички - морковите на звездички или пръчици, лука - на пръстени, режете по-наедро, не като за мусака. Целта е при готвенето да запазите витамините. Много твърдите зеленчуци се слагат първи в уока - например моркови, ряпа, алабаш, зеле. Необходимо е да се нарежат всички продукти преди започване на пърженето, защото то става много бързо и няма да имате никакво време. Слагайте в тигана различните видове поотделно - първо в средата и след минута - две изтиквайте настрана, където те стоят топли. И повтаряме - от най-твърдите към най-меките.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft