29 Януари 2012
176251
Защо е такова дъното на уока
Уокът е универсален
Месото преди пърженето в уок
Преди започване на пърженето в уока
Пърженето се прави в последния момент
Съдът уок е много удобен и за дълбоко пържене,
Не гответе ориз в уока
Китайско зеле по пекински
Дроб по китайски
Преди започване на пърженето в уока
Преди започване на пърженето мазнината (тя трябва да е растително масло, никога краве масло, свинска или гъша мас - ще съсипе уока) се загрява добре, докато леко запуши. Едва тогава продуктите се изсипват в уок един след друг и се обръщат внимателно, без да се бъркат като яхния. Ако ще приготвяте сос, извадете готовите продукти, и от останалата мазнина с добавяне на малко вино, което отделя залепналите върху дъното на уок частици от месо и зеленчуци, ще получите основата на соса. Той се сгъстява с нишесте, обогатява се със сметана или се разрежда с бульон според изискванията на рецептата. Месото може да се върне да се загрее в съда, но в никакъв случай не трябва да се оставя отново да ври в соса си, за да не се втвърди.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари