19 Февруари 2012
1403885
Мусака с кайма и кисели краставички
Чушки с ориз, кайма и бял сос
Бьрза мусака
Зеле с кайма и ориз
Шницели
Пълнени кюфтета
Картофи с кайма
Птичи гнезда
Пържени кюфтета с доматен сос
Зеле с кайма и ориз
половин зелка
400гр. кайма
1 чаена чаша ориз
малка глава лук
1 чаша червено вино
зехтин
чубрица
червен пипер ако не е кисело зелето се слага малко лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Зелето се нарязва и се вари около половин час с виното, червения пипер и малко вода в тенджера под налягане. Отделно в тиган се задушават лука, каймата, ориза и чубрицата със зехтина. След това всичко се изсипва в тава до напълно запичане. Пожелание 5 мин преди да се извади от фурната може да се прибави счукани скилидки чесън за аромат. Добър апетит!
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари