27 Юни 2012
158487
Защо е толкова полезен пшеничния зародиш
Витамини от В група
Фибрите в пшеничния зародиш
Има ли растителни мазнини в пшеничния зародиш
Полезните мастни киселини в пшеничния зародиш
Пшеничният зародиш е прекрасен източник на множество минерали
В пшеничния зародиш има витамин Е
Анти-ейджинг и пшеничен зародиш
Как се съхранява пшеничния зародиш
Трябва ли да се подлага на термична обработка пшеничният зародиш
Кой не трябва да консумира пшеничен зародиш?
Има ли растителни мазнини в пшеничния зародиш
Фитостероли (стеноли) – растителни мазнини, играещи важна роля в множество процеси в човешкия организъм, като намаляване на лошия холестерол и защитаване срещу вредни външни въздействия. Според едно научно изследване, проведено във Франция, при консумиране на само 30 гр. пшеничен зародиш на ден за 14 седмици, общия холестерол намалява с 7.2 %, а LDL хорестерола (лошия холестерол) с цели 15.4%, като триглицеридите – с 11.3%. Друго изследване на фитостеролите от пшеничния зародиш показва, че те намаляват абсорбирането на холестерол от тънките черва с цели 42.8%.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари