Защо е полезен зародишът от пшеница

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Има ли растителни мазнини в пшеничния зародиш
158478

Има ли растителни мазнини в пшеничния зародиш

Фитостероли (стеноли) – растителни мазнини, играещи важна роля в множество процеси в човешкия организъм, като намаляване на лошия холестерол и защитаване срещу вредни външни въздействия. Според едно научно изследване, проведено във Франция, при консумиране на само 30 гр. пшеничен зародиш на ден за 14 седмици, общия холестерол намалява с 7.2 %, а LDL хорестерола (лошия холестерол) с цели 15.4%, като триглицеридите – с 11.3%. Друго изследване на фитостеролите от пшеничния зародиш показва, че те намаляват абсорбирането на холестерол от тънките черва с цели 42.8%.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft