13 Май 2012
182290
Какво е филетиране
Какво е сотиране
Какво е поширане
Колко вида е мариноването
Какво представлява канапе
Какво е застройка
Каква представлява дресинга
Какво означава дегласиране
Какво представлява винегрет
Какво представлява варенето на пара
Какво представлява бланширането
Какво означава барбекю
Какво представлява бланширането
Бланширане - топлинна обработка, при която даден продукт се потапя за кратко в кипяща течност, за да омекне. Най-често бланширането е предназначено за различни свежи зеленчуци. Те се потапят в подсолена кипяща вода и веднага се охлаждат в съд със студена вода и кубчета лед. Бланширането се препоръчва и като предварителна обработка на предвидените за консервиране зеленчуци. Така се унищожават вредните микроорганизми. Бланширането се използва и при готвенето на риба, за да може по-лесно да се отдели месото от костите.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари