13 Май 2012
182198
Какво е филетиране
Какво е сотиране
Какво е поширане
Колко вида е мариноването
Какво представлява канапе
Какво е застройка
Каква представлява дресинга
Какво означава дегласиране
Какво представлява винегрет
Какво представлява варенето на пара
Какво представлява бланширането
Какво означава барбекю
Какво представлява варенето на пара
Варене на пара - продуктът се поставя в специална решетъчна приставка, подобна на тенджера. Обикновено тя е в комплект с основната тенджера, В която се кипва водата. Варенето протича задължително под капак, като приставката не бива да докосва водата. Практически почти всички видове зеленчуци и плодове са подходящи за този метод на топлинна обработка. Това е най-добрата техника за варене на продуктите, защото запазва техните хранителни вещества и витамини. Съществуват и специални решетъчни кошници с крачета, които се поставят в обикновени тенджери. За варене на пара може да се използва и метален кухненски гевгир, който се поставя над кипящата вода. Продуктите се слагат в него и се варят под капак.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари