13 Май 2012
182605
Какво е филетиране
Какво е сотиране
Какво е поширане
Колко вида е мариноването
Какво представлява канапе
Какво е застройка
Каква представлява дресинга
Какво означава дегласиране
Какво представлява винегрет
Какво представлява варенето на пара
Какво представлява бланширането
Какво означава барбекю
Какво е застройка
Застройка - кулинарна техника, с която се цели създаване на плътност и повишаване хранителната стойност на супи и сосове. Съществуват няколко вида: с яйца, с яйца и кисело мляко, с яйца, кисело мляко и брашно, с прясно мляко, с прясно мляко и яйца, със сметана, сметана и жълтъци и др. Продуктите се разбиват с тел и постепенно към тях се долива бульон от супата или сос, като по този начин се уеднаквява температурата. След това продуктите се връщат в готовата супа или сос и тенджерата се оттегля от огъня. Съществува и пресечена застройка, като се разбива яйце и през цедка се добавя към супата. Разбърква се непрекъснато, за да се получат "конци" от яйцето.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари