13 Май 2012
182237
Какво е филетиране
Какво е сотиране
Какво е поширане
Колко вида е мариноването
Какво представлява канапе
Какво е застройка
Каква представлява дресинга
Какво означава дегласиране
Какво представлява винегрет
Какво представлява варенето на пара
Какво представлява бланширането
Какво означава барбекю
Какво представлява винегрет
Винегрет - салатена заливка на основата на оцет и растителна мазнина. Използват се различни видове оцет - винен, ябълков, малинов, както и обогатените с различни билки и подправки оцети - естрагонов, с розмарин и др. Растителните мазнини са зехтин, слънчогледово, соево, фъстъчено, памуково, царевично олио и др. Класическото съотношение на оцет - мазнина при приготвянето на винегретите е 1:3, като се добавят различни билки, лимонена киселина, захар, кетчуп, горчица и др. Всички продукти се разбиват с тел до хомогенизирането на заливката.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари