Как да се храним с яйца, когато сме бременни
Каква е ползата яйцата при бременни : Яйцата са богати на белтъчини, съдържащи незаменими аминокиселини, които човешкият организъм не произвежда сам, а може да получи само чрез храната. Освен това, те съдържат лецитин, който е важен за нервната система, витамини А и В12, бета-каротин и дори желязо.
Какво да изберете: Най-приемливият за храносмилането вариант е омлетът. Твърдо сварените яйца се усвояват по-трудно, а ако ги ядете рохки или сурови, може да се заразите със салмонела, например. На ден е достатъчно половин яйце или едно цяло яйце – през ден, включително и в състава на ястията.
Истина ли е, че пъдпъдъчите яйца са по-полезни от кокошите?
В действителност, ползите от тези два продукта са еднакви, но в пъдпъдъчите яйца има малко повече мазнини.