С какво да се храним, когато сме бременни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Как да консумираме плодове и зеленчуци, когато сме бременни
92117

Как да консумираме плодове и зеленчуци, когато сме бременни

Каква е ползата от плодове и зеленчуци при бременни : Витамини, микроелементи, фибри, органични киселини, подобряващи храносмилането, – това в никакъв случай не е пълният списък на полезните вещества, които човек черпи от плодовете и зеленчуците. Пресните зеленчуци, особено зелените, снабдяват бебето и с фолиева киселина (витамин B9), която е необходима за развитието на нервната система.

Какво да изберете: Избирайте пресни зеленчуци и плодове за своите салати и ястия. На ден бременната жена се нуждае от 400-500 грама зеленчуци (без картофи) и 200-300 грама плодове. За да не предизвиквате, обаче, образуването на стомашни киселини, не трябва да прекалявате с киселите и тръпчиви плодове, а за да избегнете образуването на газове, увеличаващи натиска върху матката, внимавайте с консумацията на сливи, диня, грозде, фасул, зеле.
Вярно ли е, че по време на бременността от менюто трябва да се изключат някои плодове и зеленчуци, които биха предизвикали алергия у бебето?
Става въпрос за ягоди, малини, цитрусови плодове, домати, които често водят до алергии. Не е доказано, че ограничаването на консумацията им от бъдещите майки предотвратява алергията при децата, но е по-добре да не прекалявате с тях.

1 2 3 4 5
6
7
Още от "Съвети за бременни"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft