С какво да се храним, когато сме бременни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за бременни
Как да консумираме месо, когато сме бременни
92117

Как да консумираме месо, когато сме бременни

Каква е ползата от месото при бременни : Месните продукти предоставят на майката и бебето „строителния“ материал за изграждане на всички клетките в тялото, а именно – протеините. Месото е и източник на желязо (предотвратява анемията); цинк (необходим е за растежа на тъканите на бъдещото дете и изгражда имунната му система), витамини от група В.
Какво да изберете: Не мазно телешко, свинско, пилешко (без кожа), пуешко месо. Мазните меса, като например патешкото, се усвояват по-трудно и заставят храносмилателните органи да работят в извънреден режим. Всеки ден трябва да изяждате по около 150 грама месо (може и като шницел, кюфтета и др.) Но надениците и саламите, както и месните бульони, не могат да заменят месото.
Как е най-полезно да се готви месото?
Месото, както и всички останали продукти, е най-добре да се яде варено, задушено, печено или сготвено на пара – счита се, че тези методи са най-леки за храносмилателната система. Пържените и панираните храни не са най-добрият избор, защото в хрупкавата им коричка се съдържат много вредни мазнини и вещества. Ако не можете да се откажат от пържените меса, може малко да смекчите ефекта им, като първо леко запържите парчето месо от всяка страна, а след това го доведете до готовност като го задушите с малко вода или го запечете във фурната.

1
2 3 4 5 6 7
Още от "Съвети за бременни"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft