Пармезан - най известното твърдо италианско сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как се приготвя пармезан
49708

Как се приготвя пармезан

За производството на 1 кг Пармиджано Реджано са необходими 16 литра краве мляко. Пармезанът узрява в продължение на 36 месеца . Оформените пити все още неготов Пармезан се накисват за около 3 седмици в специални разтвори. След това се преместват да зреят върху дървени рафтове, които се намират при строго определена температура и влажност на въздуха.

Пармезанът зрее между година и половина и три години . В зависимост от продължителността на това зреене Се разграничават 3 вида Пармиджано Реджано - свежо – зрее до година и половина, и старо – до две години, и много старо – до три години.

Самото зреене на вкусното сирене непрекъснато се контролира и наблюдава от майсторите му. Големите пити Пармезан се обръщат периодично, натъркват се и по тях се чука с миниатюрни чукчета. По звука след почукването се познава хубавото сирене и дали във вътрешността му има кухини, които не са никак желателни.

Ако такива са налични или някоя от питите се счете за негодна и некачествена, те отиват за настъргване и се продават в мляно състояние. Именно затова качественият Пармиджано Реджано се продава на цели парчета. Самото нарязване става със специален нож, защото стандартните ножове изпитват трудност при разфасоването на огромните пити вкусно сирене.

1 2 3
4
5 6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft