От какво се произвежда пармезан
Как е измислен пармезанът
Как се приготвя пармезан
Една средна пита хубав Пармезан достига тегло от около 30-36 кг
Какъв е съставът на сиренето пармезан
За какво се използва пармезан в кулинарията
Какъв е съставът на сиренето пармезан
Пармезанът е сирене с наситен аромат, съдържащо изобилие от ароматни съединения, като алдехиди, масла и киселини, които изграждат ароматното му тяло. Освен това Пармиджано Реджано е много богато на глутамат, като в 100 г сирене се съдържат 1.2 г. глутамат, което нарежда пармезана автоматично на второ място, веднага след синьото сирене по съдържание на веществото.
Именно високата концентрация на глутамат е причина за т.нар. умами вкус на сиренето, който е един от петте основни вкуса, заедно с сладко, кисело, горчиво и солено.
В 100 г Пармезан се съдържат :
392 ккал
3.22 въглехидрати
25.83 мазнини
35.75 протеин
29.16 вода
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари