29 Януари 2012
176003
Защо е такова дъното на уока
Уокът е универсален
Месото преди пърженето в уок
Преди започване на пърженето в уока
Пърженето се прави в последния момент
Съдът уок е много удобен и за дълбоко пържене,
Не гответе ориз в уока
Китайско зеле по пекински
Дроб по китайски
Китайско зеле по пекински
Необходими продукти:
2 ч.л. олио
1 малка глава лук, нарязан на колела
1 скилидка чесън, пресована
1 ч.л. настърган джинджифил
1 китайска зелка, изчистена и нарязана
2 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет / ябълков /
2 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
В уок загрейте олиото на силен котлон. Прибавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте с бъркане около 1 минута.
Прибавете зелето и бъркайте докато започне да омеква, не повече от 2 минути. Добавете соевия сос и оцета, бъркайте докато зелето омекне, около 3 минути. Махнете от котлона и напръскайте със сусамово олио.
По желание към края на готвенето може да прибавите 1 с.л. сусам.
Можете да го сервирате така, или с ориз, оризови спагети, като гарнитура или студена салата.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари