Какво е Уок тиган и как се използва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Китайско зеле по пекински
176003

Китайско зеле по пекински

Необходими продукти:

2 ч.л. олио
1 малка глава лук, нарязан на колела
1 скилидка чесън, пресована
1 ч.л. настърган джинджифил
1 китайска зелка, изчистена и нарязана
2 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет / ябълков /
2 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:

В уок загрейте олиото на силен котлон. Прибавете лука, чесъна и джинджифила и задушавайте с бъркане около 1 минута.

Прибавете зелето и бъркайте докато започне да омеква, не повече от 2 минути. Добавете соевия сос и оцета, бъркайте докато зелето омекне, около 3 минути. Махнете от котлона и напръскайте със сусамово олио.

По желание към края на готвенето може да прибавите 1 с.л. сусам.

Можете да го сервирате така, или с ориз, оризови спагети, като гарнитура или студена салата. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft