24 Март 2012
869844
Козунак на плитка
Козунак карамел
Козунк с орехи
Козунак със стафиди
Козунак с маково семе
Козунак с какао
Козунак венец с боядисани яйца
Ванилов козунак
Ягодов козунак
Пухкав козунак
Козунак със стафиди
* 500 г брашно
* 150 г масло
* 100 г захар
* 150 г стафиди
* 50 г бадеми
* 2 бр. яйца
* 250 мл прясно мляко
* 20 г мая
* щипка сол
* 4 с.л. ром
* 50 г захар
* 50 г масло
Маята се размива в 4-5 с.л. топло мляко и се оставя да втаса. В останалото хладко мляко се прибавя маслото, яйцата, солта и захарта. С брашното се замесва средно меко тесто, което се разточва. Поръсва се със стафидите, предварително накиснати в смес от ром и захар. Навива се на стегнато руло. Свива се на кръг и се слага в намазнена тавичка, в средата на която има чаша. Оставя се да втаса на стайна температура за 2 часа. Намазва се с жълтък и отстрани се набождат бадемите. Пече се в загрята фурна до 200 С.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари