Пухкави козунаци вкъщи!

вход през zajenata.bg
869841

Козунак със стафиди

* 500 г брашно
* 150 г масло
* 100 г захар
* 150 г стафиди
* 50 г бадеми
* 2 бр. яйца
* 250 мл прясно мляко
* 20 г мая
* щипка сол
* 4 с.л. ром
* 50 г захар
* 50 г масло

Маята се размива в 4-5 с.л. топло мляко и се оставя да втаса. В останалото хладко мляко се прибавя маслото, яйцата, солта и захарта. С брашното се замесва средно меко тесто, което се разточва. Поръсва се със стафидите, предварително накиснати в смес от ром и захар. Навива се на стегнато руло. Свива се на кръг и се слага в намазнена тавичка, в средата на която има чаша. Оставя се да втаса на стайна температура за 2 часа. Намазва се с жълтък и отстрани се набождат бадемите. Пече се в загрята фурна до 200 С.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft