Пухкави козунаци вкъщи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Козунак венец с боядисани яйца
869821

Козунак венец с боядисани яйца

* 500 г брашно
* 30 г мая
* 1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
* 100 г масло
* 1/2 ч.ч. (100 г) захар
* щипка сол
* кората от 1 лимон
* 200 г стафиди
* 3 с.л. (30 мл) ром
* 100 г бадеми
* 2 бр. жълтъци
* 5 бр. яйца

Брашното се пресява в купа, в средата се прави кладенче и се сипва топлото мляко с разтворената в него мая. Прибавят се размекнатото масло, захарта, солта, настърганата лимонова кора и 1 жълтък и се омесва гладко тесто. Накрая се добавят накиснатите в рома стафиди и обелените бадеми, омесва се отново и се оставя да втасва, докато увеличи обема си двойно. После се омесва още веднъж леко и се разделя на З части, които се разточват на дълги рула. Рулата се сплитат на плитка, която се завива във формата на венец и се поставя в намаслена кръгла тавичка за печене. Твърдо сварените яйца се намазват с мазнина и се притискат в тестото, което е намазано с останалия жълтък, поръсва се със сусам и се пече в предварително загрята при 200 градуса фурна около 35 минути, яйцата се изваждат от още топлия козунак, боядисват се и отново се връщат в гнездата им.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft