18 Декември 2012
189456
Коледен кекс
Коледни колачета
Коледни бонбони с какао и ром
Коледни бисквити с кафе
Коледен Глювайн рецепта
Коледни сладки с вино
Лесен Коледен щолен
Вкусни Коледни бисквити с моркови
Печени бадеми с канела за Коледа
Коледен щолен
Коледен кекс
4 бр. яйца
100 гр захар
3 с. л. мед
175 гр. брашно
100 гр. орехи
125 гр масло
1 пакетче бакпулвер
4 с. л. бренди
1 бр. портокал
80 гр. сушени кайсии
50 гр. стафиди
• Стафидите и нарязаните кайсии се смесват с портокаловите корички и заедно със сока и брендито престояват 1 нощ на стайна температура, за да поемат плодовете течността.
• Форма за кейк (с диаметър 23 см - аз пека в електрическата тенджера) се намазва с мазнина и се поръсва с брашно.
• Фурната се загрява предварително на 170 градуса.
• Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем, прибавят се едно по едно яйцата, после пресятото с бакпулвера брашно и накрая меда с "пияните" плодове и орехите.
• Кексът се слага в средата на фурната и се пече около 50 минути.
Коледа идва
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари