Коледни бисквити с кафе
1 с. л. разтворимо кафе
2 с. л. горещо прясно мляко
200 г краве масло със стайна температура
200 г крема сирене
190 г кафява захар
1 ч. л. ванилова есенция
350 г брашно тип 500
3 с. л. какао на прах
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 185 С.
• Две огнеупорни тави се застилат с хартия за печене.
• Кафето се разтваря в горещото мляко.
• Сместа се оставя да изстине.
• В купа с миксер се разбиват маслото със сиренето за 1-2 минути.
• Добавят се захарта, есенцията и кафето.
• Всичко се разбива за 1 минута.
• Добавят се какаото и брашното на части, като тестото се разбърква на ниска скорост.
• Меси се за кратко време до еднородна смес.
• С мокри ръце от тестото се оформят малки топчета (3 см), на които се придава овална форма.
• Нареждат се в тавите на разстояние 2-3 см едно от друго.
• С помощта на клечка за зъби се правят "разрези".
• Бисквитите се пекат 12-14 минути.