11 Март 2013
52365
Салата от леща
Бобена салата
Хумус рецепта
Патладжани със сусам
Гъбена супа
Червена леща с кокосово мляко
Крем супа от тиквички
Баница с картофи
Крем супа от тиквички
600 гр. тиквички
600 гр. картофи
1 голям морков
1 малка глава лук
2 с.л. зехтин
2 – 3 скилидки чесън
1 ч.л. сух копър (или няколко стръка пресен)
сол, черен пипер на вкус
сокът от един лимон
Тиквичките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът се рендосва. Поставят се в тенджера, прибавя се копърът (ако е пресен се добавя накрая) и се заливат с 1,5 л. вода. Оставят се да врят на умерен огън без капак около 30 минути. Тенджерата се отстранява от котлона, прибавят се сол и зехтин и всичко хубаво се пасира. Сервира се с прясно изстискан лимонов сок, черен пипер и крутони.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари