11 Март 2013
52356
Салата от леща
Бобена салата
Хумус рецепта
Патладжани със сусам
Гъбена супа
Червена леща с кокосово мляко
Крем супа от тиквички
Баница с картофи
Патладжани със сусам
5 големи патладжана
100 гр. сусамов тахан
50 мл. зехтин
2 - 3 скилидки чесън (може и повече, според предпочитанията)
сокът от 1 лимон
сол на вкус
Патладжаните се надупчват и изпичат във фурната за около час. Трябва да са наистина добре изпечени, така че вътрешността им да може да се изгребе и намачка с вилица. Таханът се смесва със зехтина, лимона, чесъна и солта. Получената таханова смес се разбърква с патладжаните. Пропорциите са примерни и може да се нагодят според предпочитанията. По желание може да се добавят и счукани орехи. При сервиране се поливат с малко зехтин и се поднасят с арабски питки.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари