Рецепти за супи за студеното време

вход през zajenata.bg
104202

Крем супа с пилешко

пилешко месо - 500 г
масло - 25 г краве
олио - 2 с.л. или зехтин
моркови - 1 брой
магданоз - няколко стръка
лук - 1 глава кромид
брашно - 3 с.л.
яйца - 1 брой
прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
черен пипер
лимонов сок
сол
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода заедно с лука и магданоза, след което се обезкостява. Част от бялото месо се нарязва на кубчета и се оставя за гарниране към готовата супа, а останалото месо се смила в месомелачка. От олиото или зехтина, брашното и 2/3 от млякото се приготвя бешамелов сос, който се смесва със смляното месо и прецедения бульон. Супата се вари 5-6 минути, след което се пасира.
Застройва се с разбитото яйце и останалата 1/3 от млякото и се подправя с прясното масло и лимонов сок на вкус. Във всяка купичка се слагат няколко парченца от нарязаното бяло месо и се поръсва с накълцан магданоз.
 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft