18 Юли 2012
208741
Вкусна яхния с кюфтенца
Кюфтенца от извара с босилек
Печени кюфтенца в доматен сос
Ароматни кюфтенца
Малки кюфтенца с кисело мляко
Кюфтенца по гръцки
Кюфтенца с яйчно-лимонов сос
Пилешки кюфтенца със салата от кускус
Кюфтенца със сос от домати и сирене
Папардели с кюфтенца
Кюфтенца от кашкавал и сирене
Кюфтенца по гръцки
Продукти:
500 г кайма
1 тиквичка
1 морков
1 глава кромид лук
1 яйце
4 с. л. галета или хлебни трохи
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. пресни листа мента
или 1 ч. л. суха мента
1 с. л. пресни листа босилек
или 1 ч. л. сух босилек
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• Тиквичката се настъргва на едро ренде, а морковът на ситно.
• Лукът се обелва и се нарязва на дребни кубчета.
• Листата босилек и мента се измиват, подсушават и се накълцват на ситно.
• В купа се смесват всички продукти, като се омесват добре.
• Оформят се 25 броя кюфтенца.
• Нареждат се в тава, която е застлана с хартия за печене.
• Кюфтенцата се пекат 30-35 минути.
Бързи ястия
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари