Вкусни рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лазаня с кайма и зеленчуци
506990

Лазаня с кайма и зеленчуци

12 листа лазаня (за форма 25х25 см)
500 г телешка кайма
400 г пресен или замразен грах
300 г консерирана цаервица
1 бр. малка зелена тиквичка
1 кг пасирани домати
2 глави стар лук
4 скилидки чесън
3 стръка розмарин
черен пипер, сол
300 г настъргано сирене Ементал
1 с.л. зехтин

Каймата се запържва в 1 с.л. зехтин докато стане на трохи. Слагат се лукът и чесънът нарязани на ситно. Задушава се 1-2 минути. Доливат се пасираните домати. Слагат се сол и черен пипер, и клонките розмарин, цели. Намалява се котлонът и се вари с капак 1 час на много слаб огън, едва да къкри. Слагат се грахът, царевицата и тиквичката, нарязана на дребни кубчета. Доливат се 200 мл вода, добавят се отново сол и черен пипер, малко повече от това, което ви е нормално. Вадят се клонките розмарин и се сваля от огъня.
Фурната се загрява на 200 С. Във формата се налива от соса, така че дъното да е обилно покрито. Нареждат се първият пласт листа лазаня. Слага се отново обилно сос, отново листа. Общо се получават 3 пласта. Завършва се със сос, обилно. Слага се във фурната, намалява се температурата на 170 С. Пече се 15 минути. Посипва се с настъргания Ементал и се пече още 20 минути.

* Лазанята е без бешамел, което я прави по-лека и лесна.
* За 6 порции, трайност в хладилник поне 2 дни. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft