Вкусни рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
506986

Лазаня с шунка и гъби

1 л сос Бешамел
15 бр. кори за лазаня
400 г шунка
300 г гъби
300 г кашкавал
200 г топено сирене
1/2 буркан (от 800 г) кисели краставички
За доматения сос:
400 мл домати от консерва
3 с.л. олио
5 с.л. вода
1 с.л. универсална подправка за готвене
1 ч.л. чубрица
1 бр. дафинов лист
2-3 скилидки чесън

Първо се приготвя доматеният сос , като в малка тенджера се сваряват са около 5 минути доматите заедно с олиото, водата и подправките.
В намаслена тава се подреждат 1/3 от корите и се залива с малка част доматен сос, след което се подрежда половината от нарязаната на лентички шунка. Залива се със сос Бешамел, след което се подреждат първо 1/2 от нарязаните на кръгчета кисели краставички, а върху тях и половината гъби (също нарязани на тънки филийки). Отново се залива със сос Бешамел и се слага нов ред кори, и върху тях отново в същата последователност: доматен сос, шунка, Бешамел, кисели краставички, гъби, Бешамел. Поставя се последен ред кори и се залива първо с доматен сос, а след това и с Бешамел. Така подредената лазаня се пече в предварително загрята фурна 40 минути на 180С. Около 5 минути преди да стане готова, върху лазанята се подрежда топеното сирене (нарязано на колелца) и се поръсва обилно с настърган кашкавал. Лазанята се допича за останалите 5 минути.

* Корите за лазаня се приготвят предварително по указания на опаковката начин. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft