Лапад с макарони рецепта
3 шепи лапад или коприва, спанак, лобода
1 връзка пресен лук
2 ч.ч. къси макарони
5 с.л. олио
50 г масло
100 г сирене
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер
Макароните се сваряват в 8 ч.ч. вряща подсолена вода. Лападът се нарязва на ивички и се задушава в сгорещеното олио заедно с лука. Прибавят се част от брашното и натрошеното сирене. Всичко се разбърква добре и подправя със сол и черен пипер. В намазана с масло тавичка се поставят ред от макароните, ред от сместа с лапад. Най-отгоре трябва да се сложат макарони. Останалото масло се разпределя отгоре и се залива с 1 ч.ч. мляко, разбито с 1 бр. яйце. Така приготвената мусака се пече 10 минути, след което се полива с второто яйце, разбито с останалите мляко и брашно. Пече се още 5-6 минути. Ястието се поднася с кисело мляко.