Лапад с ориз рецепта
1 с. л. краве масло, 1 с. л. олио, 1 връзка пресен лук, 1 скилидка чесън, нарязана на ситно, 2 ч. ч. ориз, 4 ч. ч. зеленчуков бульон, 500 гр. лапад, нарязан на ситно, 3 с. л. по възможност пресен джоджен, нарязан, 100 гр. краве сирене, 4 яйца, изцедено кисело мляко за гарниране, сол и черен пипер на вкус.
Приготвяне:
Задушавате лукът и чесънът в маслото и олиото и прибавяте измитият ориз . Бъркате около 2 минути всичко. После прибавяте лапада и джоджена, оставяте за малко да се омешат с другите неща и бъркате постоянно. После слагате бульонът и оставяте на слаб огън да покъкри, докато оризът омекне и поеме водата, при необходимост добавяте още вода до пълна готовност на оризът. След това слагате натрошеното сирене и разбърканите яйца. Бъркате докато се пресекат яйцата и подправяте на вкус. Сервира се с изцедено кисело мляко.