Бързи и вкусни ястия с ориз

вход през zajenata.bg
95600

Лапад с ориз на фурна

Продукти:

500 г лапад
1 връзка зелен лук
2-3 с. л. олио
100 г ориз
400 мл вода
1/2 връзка пресен джоджен

1 ч. л. червен пипер
сол и смлян черен пипер
Приготвяне:

• Лукът и лападът се измиват и подсушават.
• Лападът се почиства от грубите дръжки и заедно с лука се накълцват на дребно.
• В тенджерата се сгорещява олиото.
• Прибавят се лападът и зеленият лук и се задушават 5 минути.
• Добавя се оризът и всичко се готви 3-4 минути.
• Лападът с ориза се поръсва с дребно нарязан джоджен и червен пипер.
• Овкусява със сол и черен пипер на вкус.
• Прехвърля се в огнеупорна тава и се залива с водата.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Лападът с ориз се пече, докато оризът омекне и попие водата, около 30 минути.
• Разпределя се по чинии и се поднася с кисело мляко. 

1 2 3 4 5 6 7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft