Коледни рецепти

вход през zajenata.bg
189477

Лесен Коледен щолен


125 г марципан
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. захар
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. ч. студено краве масло

1 ч. ч. Рикота или извара
1 яйце
1/3 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. ром или коняк
1 ч. л. ванилова есенция
по 1/4 ч. ч. сушени боровинки, стафиди, лимонови и портокалови корички
3/4 ч. ч. нарязани и изпечени на сух тиган бадеми
1-2 с. л. разтопено краве масло
2 с. л. ванилова пудра захар
Приготвяне:

• Марципанът се нарязва на парчета с дебелина 5 мм.
• Фурната се загрява на 190 С.
• В купа се разбърква брашното, захарта, бакпулверът и солта.
• Прибавят се кубчетата студено масло и се стриват с ръце.
• Отделно в друга купа се разбъркват изварата, яйцето, млякото, ромът и ванилията.
• Към брашнената смес се прибавят нарязаните сушени плодове и бадемите, след което се разбъркват.
• Изварената смес се изсипва към брашнената и се омесва тесто.
• Прехвърля се върху застлана с хартия за печене тава и се оформя овал с дължина 25 см и ширина 20 см.
• По средата се нарежда нарязаният марципан.
• Единият край на тестото се завива отгоре и се оформя щолен.
• Пече се 40 минути, като готовността се проверява с дървен шиш.
• Горещият бърз изварен щолен се намазва с разтопеното краве масло и се поръсва с пудра захар.
• Охлажда се и след това се завива във фолио.
• Щоленът може да се консумира веднага.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft