Лесни рецепти за торти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Малинова торта с шоколад
278265

Малинова торта с шоколад

100 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
1 с. л. натурално какао
120 г краве масло
90 г захар
120 г натурален шоколад (мин.56 % какао)
100 мл сварено силно кафе
1 яйце
180 г малини

1 с. л. натурално какао
20 г малини за украса

• В тенджера се сипва кафето и се прибавят маслото и захарта.
• На умерен огън се разтопяват продуктите.
• Тенджерата се маха от котлона и се прибавя настърганият шоколад.
• Брашното се пресява заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с. л. какао.
• Изсипва се в шоколадовата смес и се разбърква до еднообразна смес.
• Добавя се яйцето и тестото се разбърква още веднъж.
• Форма за торта с диаметър 18 см се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Изсипва се половината от тестото.
• Отгоре се нареждат малините и се покриват с останалото тесто.
• Тортата се пече в предварително загрята фурна на 180-190 С за 50 минути.
• Тортата с малини се охлажда и се поръсва с останалото какао и се украсява с малини (или с шоколадова глазура).


Шоколадова глазура

75 г натурален шоколад
60 мл течна готварска сметана
12 г краве масло (стайна температура)
1/2 с. л. коняк (по желание)

• Сметаната се кипва и се отнема от котлона.
• Прибавя се настъргания шоколад и маслото (по желание и коняк).
• Разбърква се до пълно разтваряне на маслото и шоколада.
• Топлата глазура се излива върху изстудената торта (задължително върху изстудена торта). 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft