Торта с крем маскарпоне
3 бр. готови блатове (шоколадови)
500 гр маскарпоне
200 мл сладкарска сметана
4-5 с. л. течен шоколад (аз използвах Финети)
1/2 ч. ч. кафе
100 гр ядки за украса (аз използвах печени бадеми)
сметана от флакон за украса (или разбивате 200 гр сметана)
• Разбиваме сметаната на пухкав крем.
• Разбиваме маскарпонето с 3 с.л. захар и към него добавяме сметаната, като объркваме внимателно до хомогенизиране.
Започваме да редим тортата:
• Слагаме първия блат и го навлажняваме с 1/3 от кафето.
• Отгоре разстиламе 1/3 от сметановия крем.
• Слагаме втория блат и него също навлажняваме с половината от останалото кафе.
• Намазваме с предварително затопления течен шоколад.
• Отгоре разстиламе половината от останалия млечен крем.
• С третия блат постъпваме както с първия.
• Намазваме цялата торта с маскарпоне и сметана.
• Смиламе ядките и украсяваме тортата по ръба.
• Отгоре шприцоваме сметанови розички.
• Преди консумация е добре тортата да престои 1 нощ в хладилника.