Лесни рецепти за торти

вход през zajenata.bg
278230

Торта с крем маскарпоне

3 бр. готови блатове (шоколадови)

500 гр маскарпоне
200 мл сладкарска сметана
4-5 с. л. течен шоколад (аз използвах Финети)
1/2 ч. ч. кафе
100 гр ядки за украса (аз използвах печени бадеми)
сметана от флакон за украса (или разбивате 200 гр сметана)

• Разбиваме сметаната на пухкав крем.
• Разбиваме маскарпонето с 3 с.л. захар и към него добавяме сметаната, като объркваме внимателно до хомогенизиране.

Започваме да редим тортата:

• Слагаме първия блат и го навлажняваме с 1/3 от кафето.
• Отгоре разстиламе 1/3 от сметановия крем.
• Слагаме втория блат и него също навлажняваме с половината от останалото кафе.
• Намазваме с предварително затопления течен шоколад.
• Отгоре разстиламе половината от останалия млечен крем.
• С третия блат постъпваме както с първия.
• Намазваме цялата торта с маскарпоне и сметана.
• Смиламе ядките и украсяваме тортата по ръба.
• Отгоре шприцоваме сметанови розички.
• Преди консумация е добре тортата да престои 1 нощ в хладилника. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft