Лесни рецепти за торти

вход през zajenata.bg
278253

Торта с орехи и шоколад

250 г захар

350 г смлени орехи
9 яйца
1 лимон
ванилия

За крема:

2 белтъка
120 г пудра захар
50 г шоколад
100 г смлени орехи
70 мл коняк или ром по избор

За глазурата:

4 с. л. какао
6 с. л. захар
2 с. л. прясно мляко
масло колкото орех

• Захарта се разбърква със смлените орехи, прибавят се яйцата едно по едно, настърганата кора на лимона и ванилията.
• Получената смес се изсипва във форма и в умерена фурна се изпича блат, който след изстиване се разрязва на две хоризонтално.
• Кремът се прави, като се разбиват белтъците с пудрата захар, смлените орехи, настъргания шоколад и коняка или рома.
• С него се слепват блатовете.
• За глазурата млякото се загрява на огъня и се прибавят какаото, захарта и маслото.
• Тортата се залива с горещата глазура. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft