24 Септември 2013
212415
Пастет от зеленчуци
Пържени тиквички със сос от домати и лук
Пържени тиквички с доматен сос
Пълнени чушки с тиквички и сирене
Зеленчукова манджа в буркани
Тиквички с чесън и копър в буркани
Малки тиквички в буркани
Лютеница с тиквички
Кьопоолу от тиквички
Малки тиквички в буркани
Прoдукти:5 кг млади тиквички, листа от целина, вишня, смокиня, корени хрян; за саламурата: 5 л вода, 250 г сол или 3 л вода, 1,5 л оцет, 150-200 г сол.
Нaчин на приготвяне:
Подрязваме дръжките и долната част на тиквичките и ги нареждаме вертикално и плътно в буркани, като слагаме на дъното вишневи или смокинови листа, а между тиквичките целина и парче хрян. Свряваме саламура, прецеждаме я, оставяме да изстине и заливаме тиквичките. Най-отгоре слагаме смокинови листа или притискаме тиквичките с дъсчици. Затваряме бурканите херметически. Първите 5 дни претакаме всеки ден, а после прибираме туршията на хладно и тъмно място.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари