Консервиране и сушене на тиквички рецепти

вход през zajenata.bg
212383

Лютеница с тиквички

Прoдукти:3 кг млади тиквички, 2 кг червени домати, 1 ч.ч. готово пюре от печени зелени чушки, 10-12 глави чесън, 2 връзки копър, 2 връзки магданоз, 3 щипки индийско орехче, 2 щипки босилек, олио, кимион, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне:

Измиваме тиквичките и без да ги белим, настъргваме на едро ренде. Посоляваме и задушаваме на умерен огън, като добавяме и водата, която са пуснали. Когато поомекнат, прибавяме смлените домати, а след 5-6 мин изсипваме чушковото пюре и препърженото олио. Оставяме сместа да къкри на огъня до сгъстяване. Накрая прибавяме счукания чесън, наситнените зелении и подправките. Разсипваме лютеницата в малки бурканчета и стерилизираме 10-15 мин.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft