Консервиране и сушене на тиквички рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Малки тиквички в буркани
212367

Малки тиквички в буркани

Прoдукти:5 кг млади тиквички, листа от целина, вишня, смокиня, корени хрян; за саламурата: 5 л вода, 250 г сол или 3 л вода, 1,5 л оцет, 150-200 г сол. 

Нaчин на приготвяне:

Подрязваме дръжките и долната част на тиквичките и ги нареждаме вертикално и плътно в буркани, като слагаме на дъното вишневи или смокинови листа, а между тиквичките целина и парче хрян. Свряваме саламура, прецеждаме я, оставяме да изстине и заливаме тиквичките. Най-отгоре слагаме смокинови листа или притискаме тиквичките с дъсчици. Затваряме бурканите херметически. Първите 5 дни претакаме всеки ден, а после прибираме туршията на хладно и тъмно място. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft