19 Февруари 2012
1403924
Мусака с кайма и кисели краставички
Чушки с ориз, кайма и бял сос
Бьрза мусака
Зеле с кайма и ориз
Шницели
Пълнени кюфтета
Картофи с кайма
Птичи гнезда
Пържени кюфтета с доматен сос
Мусака с кайма и кисели краставички
1 кг. картофи
250гр. кайма
3-4 кисели краставички
2 гл. кромид лук
2-3 яйца
100гр. кашкавал
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват обелват и пресоват. Разпределят се на две части. Едната част се разстила в на мазнена с олио тава. Отгоре се слагат предварително запърженият лук с каймата доматеното пюре и подправките. Върху каймата се нареждат кисели краставички нарязани на колелца. Върху тях се изсипва другата част от картофите. Мусаката се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Пече се около 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари