Какво е Уок тиган и как се използва

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво е Уок тиган и как се използва
176006

Уокът е най-добрият съд за приготвяне на азиатска храна. При нас идва от китайската кухня - дълбокият и кръгъл тиган е с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи с малко мазнина и на силен огън. Дълбочината му позволява разбъркване на продуктите и пренасянето им в различни температурни зони. Сводестият капак, ако има към него такъв, го превръща в многофункционална тенджера, в която може да се вари и задушава, докато без капак се пържи по традиционните китайски методи, а металната решетка, закрепена в единия горен край позволява приготвянето на пара на зеленчуци и месо.

Чугуненото дъно е дебело и това дава възможност с него да се работи на различни източници на топлина - от обикновения огън до газовата печка. Единствено формата на дъното различава съвременния уок от хилядолетния му предшественик - сега то е плоско, а не заоблено, за да може да се поставя върху плоча на котлон.

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft