19 Януари 2013
161142
Солен кекс с малко продукти
Италиански солен кекс
Солен кекс със сирене
Обикновен солен кекс
Лесен солен кекс
Солен кекс с колбаси, кашкавал и сирене
Солен кекс с бекон и салам
Солен кекс рецепта
Обикновен солен кекс
брашно - 3 ч.ч.,
сода - 1 и 1/2 ч.л. или бакпулвер
олио - 1 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
оцет - 1 с.л.
сол - 1 к.л.
орехи - 1/2 ч.ч.натрошени
фъстъци - 1/2 ч.ч. натрошени
овесени ядки - 1/2 ч.ч. по желание
Разбъркайте содата с оцета и я прибавете към пресятото в купа брашно. Постепенно доливайте водата и разбърквайте, а накрая прибавете и олиото. Объркайте сместа със солта, орехите, фъстъците и овесените ядки и я прехвърлете в предварително намазнена и набрашнена форма.
Сложете соления кекс да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна. 10 минути го печете на долен реотан, а после включете и горния. Проверявайте готовността с клечка.
Готовият кекс се изважда от формата щом леко се охлади.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари