19 Януари 2013
161130
Солен кекс с малко продукти
Италиански солен кекс
Солен кекс със сирене
Обикновен солен кекс
Лесен солен кекс
Солен кекс с колбаси, кашкавал и сирене
Солен кекс с бекон и салам
Солен кекс рецепта
Лесен солен кекс
яйца - 3 броя
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л.
шунка - около 200 г или др. колбас
сирене - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч. пресято
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол - 1/2 ч.л.
олио - 1/2 ч.ч.
Нарежете шунката или колбаса на дребни парченца, а сиренето натрошете.
Отделно разбийте яйцата и добавете киселото мляко, в което предварително е шупнала содата.
Добавете брашното, подправките, олиото, разбъркайте добре и смесете с колбаса и сиренето.
Изсипете сместа в намазнена и леко набрашнена тавичка или форма за кекс.
Сложете соления кекс да се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса до готовност.
Проверете към края готовността му с клечка за зъби.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари